Met 19 personen gingen we even over half acht ‘s morgens op weg naar Lelystad.
De reis verliep voorspoedig. Er was een beetje oponthoud door een omgevallen motorrijder bij Amsterdam, maar dat duurde gelukkig niet lang.
Bij Toms Creek aangekomen werden diverse loze vissertjes, die zelf geen hengel hadden meegenomen, voorzien van een hengel.
We plaatsten ons zoals gewoonlijk rond forellenvijver 1 om te proberen een forel te vangen.
Om dit te bevorderen werden er in de loop van de sessie twee kruiwagens met flink wat forellen de vijver in gekieperd en aan ons de taak om ze aan de haak te slaan.
Theo Breedijk ging in opdracht van zijn vrouw weer op jacht naar de zalmforel. Hij wist er inderdaad 2 te vangen, waaronder een toch wel hele flinke die aardig wat tegenstand bood.
Die kleine forellen zijn natuurlijk hetzelfde als die zalmforel. Die zalmforellen krijgen echter ander voedsel, waardoor hun vlees rood kleurt. Ik hoop dan dat ze niet dezelfde kleurstoffen gebruiken om kanaries rood te krijgen of in het verleden maden te kleuren.
Zodra Theo een vis op de kant heeft pakt hij een hamertje en vermoordt de forel door hem hoogstwaarschijnlijk een spijker in zijn kop te slaan. Daar zijn natuurlijk ook speciale attributen voor, maar die heeft hij blijkbaar niet.
Wat valt verder op tijdens zo’n visdag?
Er zijn vissers die proberen een medevisser aan de overkant te raken. Waarom ontgaat me. Er komen op die manier alleen maar lijntjes in de war en de kans bestaat dat je een oog kwijt raakt.
Anderen presteren het om bij een aanbeet, achteruitlopend, een forel met hoge snelheid uit het water te lanceren. Ook die acties begrijp ik niet helemaal.
Even voor tijd ben ik gestopt om de door mij en Chris gevangen forel schoon te maken. Al ingewanden verwijderend vroeg Guus me of ik hem daarmee ook kon helpen. Hij had er aardig wat.
Ik begreep dat hij zijn hele familie ging voorzien.
Uiteindelijk konden we de gevangen en schoongemaakte forellen inruilen voor een gerookt exemplaar. Dat scheelt flink wat werk en is nog lekker ook.
Het was een heerlijke dag met mooi weer en aansluitend een voortreffelijke lunch.
De organisatie was evenals voorgaande jaren weer in handen van Jan Berkhout en dat kun je aan hem overlaten.
Namens iedereen bedankt en de complimenten hiervoor Jan.