Hennep

In de winter kan het veel succes hebben als je eens probeert om met hennep te vissen.
De hennep dient speciaal bereid te worden. Het beste is om grote en dikke korrels hennep te gebruiken. Deze moeten 24 uur worden Gekiemde hennepvoorgeweekt, en daarna koken in water wat net onder het kookpunt blijft 90 tot 95 graden. Als de kiemen zijn uitgekomen goed en snel afkoelen. Dan de hennep koel bewaren zonder water er bij. Je kunt de hennep bewaren in de diepvries, door ze eerst te verpakken tot porties die men gebruikt bij een keer vissen. Dit kan in kleine diepvrieszakjes, zo heb je altijd een portie hennep in voorraad.
Gebruik je gewoon leidingwater dan zal de hennep de smaak van dit water aannemen en aangezien er chloor in leidingwater zit zal dit de vissen mogelijk afschrikken. Kook de hennep altijd met mineraal water, hieraan is geen chloor toegevoegd, dan is de smaak altijd neutraal. Je kunt tijdens het koken ook smaak en of geurstoffen toevoegen, zodat de hennep de kleur en of smaak van het toegevoegde aanneemt.
Dan gaan we ermee vissen. Als eerste de hennep doe je aan de haak door het bolletje hennep met de kiem naar onder te houden en dan vanaf boven de haak er indrukken. Wanneer de haak er in zit draai je de haak 90 graden. Je moet tijdens het vissen regelmatig een paar bolletjes hennep bijvoeren, het beste is om bij elke inworp er een paar bij te werpen, je zult zien dat de vissen daar het beste op reageren.
Als je hennep toevoegt aan het voer vooral gemalen laat hem dan ook weken in neutraal water uit flessen. Ook in het voer zorgt hennep voor goede resultaten op voorn. Hennepkorrels zijn verkrijgbaar bij Van Someren, ze worden nl. ook gebruikt als vogelvoer.