Gebruik Haki-an

Haki-anHeb je problemen om een haakje aan je lijn te zetten, dan is de haki-an een prima hulpmiddel.
Hoe werkt zo'n Haki-an?

  1. Start door aan het wieltje te draaien opent of sluit de bek van de Haki-an zich rond de haak. Haak er tussen en draai maar vast. De haak moet zodanig vastgezet worden dat deze goed stevig vastgeklemd zit.
  2. Draai de lijn op de volgens stap 2 getekende manier om de Haki-an heen. De haaklijn dient aan de voorkant van de haaksteel gewikkeld te worden. Dit om tijdens het vissen de haak goed te kunnen zetten. Zit de lijn achter de haaksteel dan kan de haak achterover buigen waardoor je als je de haak wilt zetten veel misslaat.
  3. Wikkel je de lijn tussen de 8 en 10 keer om de steel van de haak. Zorg er voor dat er constant wat spanning op de lijn staat. De spanning zorgt ervoor dat de wikkelingen mooi om de haak komen.
  4. Een stap richting het leggen van de knoop. Je haalt zoals op de tekening valt te zien, de lijn door het haaklijntje.
  5. Bevestiging van de haak aan de lijn. Druk de clip naar beneden met je linkerduim. Houd je duim clip, laat de lijn los in je rechterhand en trek aan de lijn op de spoel. Dan zit de knoop vast aan het bledje.
  6. Als het goed is zit de haak nu vast Draai het wieltje los zodat de haak vrij komt. Afknippen en de haak zit stevig aan de lijn.