De 3e grote pappa-mamma-kind wedstrijd op het Weverskwartier

Woensdag, 29 september 2021

Dat er onder de jeugd veel animo bestond om te vissen bleek wel uit de 32 kinderen die met een der ouders of grootouders de strijd met elkaar wilden aangaan.

Nadat iedereen zich had aangemeld bij de organisatie en waren voorzien van aas werd om 15.00 uur het startsein gegeven.
Al snel werden de eerste vissen gevangen en hadden de vrijwilligers het druk om de aantallen en de lengte op hun formulieren te vermelden. Je moet echter een beetje geluk hebben met de toegewezen visplek want het bleek dat je op de verste stek de meeste kans had om grote vis te vangen.
Ondertussen gingen vrijwilligers langs met fruit en dat door fruithandelaar Davidson beschikbaar was gesteld.
Ook snackbar Kwalitaria leverde lekkere hapjes en verzorgde Inside 54 de koffie met koek hetgeen door iedereen werd geapprecieerd.
Dierenspeciaalzaak van Someren leverde de maden.

Om 16.30 uur was de viswedstrijd voorbij en was het tijd om de winnaars bekend te maken. De organisatie had gezorgd voor 4 bekers t.w. een 1e – 2e en 3e prijs en een beker voor de grootste gevangen vis. Ook waren er 2 cadeaubonnen te vergeven.
Als grote winnaar kwam Nora uit de bus. Zij wist o.a. een brasem van 46 cm te vangen. Hiermede eindigde zij als no. 1 en kreeg zij tevens de beker voor de grootste vis zodat zij met 2 bekers naar huis ging. Op de 2e plaats eindige Jayden en de 3e prijs ging naar Rosalie.

Iedere visser kreeg tot slot een goodybag met allerlei informatie over het vissen.

RTV Heemskerk was met de videocamera aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen zodat het terug kan worden bekeken op de lokale tv zender Heemskerk.
Dankzij onze animator Cor en de geweldige inzet van de talrijke vrijwilligers werd deze vismiddag een groot succes en klonk het alom dat dit zeker moest worden herhaald.
Een woord van dank gaat dan ook uit naar al deze mensen die vol enthousiasme hun steentje hebben bijgedragen om het tot een groot succes te maken.

Tot volgend jaar.
Jan Berkhout