Alfred van Wersch wint laatste wedstrijd 55+ met 158 vissen

terug naar overzicht

Dinsdag, 4 september 2018

De laatste wedstrijd van deze competitie visten we in het Stet in Limmen, ook wel bekend als de Haven van Limmen. Niet dat er cruiseschepen aanleggen, maar diverse kleine bootjes hebben er hun ligplaats.

Wederom was het prima weer. Goede temperatuur (volgens mij heb ik alleen de 1e wedstrijd een jas aangehad) en windstil, wat betreft de zichtbaarheid van de dobber wel lekker was. Geen rimpeltje. Heel veel kleine vis, waarvan de aanbeten af en toe moeilijk te zien waren.
Het is een water voor de zogenaamde “Torrenpikkers” onder ons. Veel kleine vis, redelijk dichtbij de kant en vangen maar. Zoveel mogelijk. Nu is dit altijd wel de bedoeling, maar in dit soort gevallen gaat het over het algemeen om de grote aantallen vis. Niet helemaal mijn tak van sport, maar er zijn er die erin gespecialiseerd zijn en die zaten ook vooraan in de uitslag.

Topvisser was Alfred van Wersch met 158 vissen, ook Cees Betjes kwam goed voor de dag met 100 stuks en André van Pel werd knap 3e met 93 stuks.

Verder valt er niet zo veel te vertellen. Iedereen had vis, enkelen zelfs een knappe brasem, hoewel die zeldzaam waren. Ik hoorde ook van een aantal die hetzelfde probleem hadden als ik. Bij het binnenhalen visjes verspelen. Ik denk dat ik er zeker 20 op die manier heb verloren.

Ik begreep dat ikzelf over-all kampioen ben geworden, waarbij de 3 slechtste resultaten van alle wesdstrijden afvallen. Ik heb dus goed gevist denk ik.
Volgende week nog een koppelwedstrijd in Zaandam en vervolgens de prijsuitreiking in de kantine van tennisvereniging Marquette.

Ik hoop dat jullie een beetje plezier hebben beleefd aan mijn verhaaltjes.
Ik denk dat ik namens allen spreek als ik Jan Beers en Jan Veldboer bedank voor de prima organisatie en de keuze van het viswater.

Peter Oud