Forelvisdag in De Berenkuil te Nijkerk

Maandag, 9 oktober 2017

Zaterdag 7 oktober was het weer zover. Na aanvankelijk 22 aanmeldingen te hebben ontvangen bleken er uiteindelijk 6 personen verhinderd te zijn om het forelvissen in De Berenkuil in Nijkerk me te maken.

Derhalve vertrokken we met 14 vissers van de parkeerplaats bij restaurant Bij de Buurvrouw.
Jan Wittebrood en Herman Stam bevonden zich reeds in Putten en zouden zich aansluiten bij de forellenvijver, hetgeen ook gebeurde.
Hoewel de vooruitzichten wat het weer betreft misschien niet erg gunstig waren, bleef het droog. Alleen de koude wind was een storende factor maar weerhield ons niet om, voorzien van wasmotlarven, moriowormen en meelwormen proberen de nodige forel te verschalken.
Niet iedereen was zo gelukkig om een vis te landen, maar over het algemeen werd er toch behoorlijk gevangen waarbij het duo Peter Oud en Cor van de Wijgaart koplopers waren met 13 forellen.
Om 12.30 uur werden de spullen ingeleverd c.q. opgeborgen en werd onder het genot van een drankje gewacht tot we om 13.00 uur aan tafel konden om te genieten van een prima verzorgde lunch.
Tegen 15.00 uur vonden we het welletjes en stapten we in de auto’s voor de terugreis.
We kunnen terugzien op een bijzonder geslaagde visdag waarbij ik toch maar weer een beroep doe op onze leden die nog niet hebben besloten hier aan deel te nemen.
Meldt je de volgende keer aan. Je krijgt er geen spijt van en…. Het kost je niets.

Jan Berkhout