Voeren

Dat een voerrecept van belang is zal niemand ontkennen, maar misschien wel belangrijker is de manier waarop de voerballen geworpen en geplaatst worden. Voor het vissen met de vaste hengel zal om verzekerd te zijn van een goede vangst eerst toch altijd een voerplek worden aangelegd.
VoerbalHet aanmaken en het zeven van lokvoer heb ik al eens eerder beschreven, nu gaat het om het plaatsen van het voer. Dit nadat u natuurlijk het voer heeft gezeefd, want dat is echt noodzakelijk voor een goed voertje. Zeven van voer maakt voer aantrekkelijker.
Dan gaan we de eerste ballen werpen voor het aanmaken van de voerplek. Probeer om de voerbal met een boogje precies op de plaats te werpen. Dat is altijd minimaal een meter dichter bij, dan je hengel lang is. Door te gooien met een boogje zal de voerbal bijna niet doorschieten onder water. Gooi allereerst een aantal ballen zeer stevig aangeknepen, dan enkele licht aangeknepen en tot slot nog een tweetal voerballen voorzien van flink wat kleine maden.
Later kun je maden en wat voer brengen door te cuppen. Cuppen is een systeem met een cup (potje) voor op je hengel. Het voordeel is dat je de voerplek precies op de plaats kunt maken waar je vist. Dit is een zeer nauwkeurig manier van bijvoeren..
Houdt er ook rekening mee dat je na verloop van tijd als de vangst goed is, je een balletje moet bijvoeren. Ook dit balletje moet weer op exact dezelfde plek komen. Veel voerplekken worden verpest door het bijvoeren van foutief geplaatste voerballetjes. Oefening baart kunst en op een gegeven moment lukt je met en zonder wind steeds weer exact het voer te plaatsen. Zorg er wel voor dat je voer vers is, oud voer vangt misschien wel, maar vele malen minder dan vers voer.