Theo Breedijk is terug uit Noorwegen en wint 7e wedstrijd 55+ competitie

terug naar overzicht

Woensdag, 8 augustus 2018

De zevende wedstrijd van onze competitie werd gevist in een voor onze groep nieuw water; namelijk de Watering bij de Cor Bruijnweg in Wormerveer. Mede dankzij de routebeschrijving van Jan Beers was iedereen keurig op tijd ter plaatse.

Cees Betjes had met behulp van Cor van de Wijgaart de stekken uitgezet. Omdat de groep nogal groot was en er veel plompenbladeren in de bocht van het water waren, had Cees 4 stekken aan de overkant uitgezet.
Bij het startsignaal was het heerlijk weer. Een lekker zonnetje en geen wind. Wat wil je nog meer. Al zeer snel werden de eerste visjes gevangen. Dirk Brode zat naast mij en die begon voortvarend te vangen.
Om ongeveer 9.15 uur begon de lucht te betrekken en werd het donker en de wind nam toe. Daarna begon het te plenzen. In allerijl werden er paraplu’s opgezet.
Er raakten door de enorme windvlagen de nodige objecten te water. Ik kwam handen te kort, want ik moest mijn paraplu vasthouden en ook nog vissen ophalen en onthaken.
Na regen kom zonneschijn en dat was ook nu het geval. Wij konden weer een tijdje gewoon vissen.
De aanbeten waren bij mij echter wel minder geworden. Omstreeks 11.30 uur kwam er weer meer wind. Af en toe een enorme windvlaag, waardoor ik mijn hengel amper vast kon houden. De paraplu van Andre van Pel zag ik op het water voorbij komen. Ook diverse zakken dreven voorbij. Theo Breedijk had zijn hengel in de steunen liggen toen er weer een windvlaag kwam. Daar kon de hengel van Theo niet tegen en hij brak.
Gelukkig bleef het droog en werd de wind weer wat minder. Het laatste kwartier kregen de vissen bij mij in de buurt weer wat meer trek, maar toen was de wedstrijd afgelopen.
Bij het tellen en wegen bleek dat er aardig gevangen was. Theo Breedijk en Alfred van Wersch waren weer van de partij en dat bleek ook uit de uitslag. Theo werd met 98 vissen en 4,3kg eerste en Alfred eindigde met 100 vissen en 1,8kg op de tweede plaats. Dirk Brode had het met 30 vissen en 1,2kg ook niet slecht gedaan en Herman Stam overtrof zichzelf met 41 vissen en 0,6kg. In totaal hadden de 20 deelnemers 799 vissen en 34,7kg gevangen. Gezien de af en toe barre omstandigheden is dit een uitstekend resultaat. De algemene conclusie was dat dit voor onze groep een geschikt viswater is. Temeer omdat het niet ver weg is en er een vlakke en ruime berm aanwezig is. Voor de uitslag verwijs ik naar het overzicht.