Verslag wedstrijd 55+ tussen Het Snoekje en de AHB uit Uitgeest

terug naar overzicht

Woensdag, 8 augustus 2018

De wedstrijd werd gevist op donderdag 26 juli in de Markervaart. De organisatie werd deze keer verzorgd door Het Snoekje. Het uitzetten van de stekken vormde nog een probleem.

Om geen ruzie met de bewoners te krijgen, konden wij pas na de toegang tot het tuincentrum beginnen. Ook mocht er beslist niet in het riet geknipt worden. Bovendien zat er al iemand te vissen. Ook bleek dat er een AHB-visser verstek liet gaan.
Ondanks de problemen was er voor iedereen een plekje en kon de wedstrijd op tijd beginnen.
Er waren 11 vissers van het Snoekje en 8 van de AHB. Cor van de Wijgaart moest alleen vissen en er was 1 koppel met 2 vissers van Het Snoekje.
Na het startsignaal bleef het bij mij op stek nummer 13 heel rustig en dat zou de gehele wedstrijd zo blijven. Het water lag er als een biljartlaken bij en er was vrijwel geen wind en stroming. Wel werd het steeds warmer. Van een toeschouwer hoorde ik dat er hier en daar wel aardig gevangen werd, maar dat het niet erg wild was op de rest van het parkoers. Er passeerden veel plezierboten, maar slechts 1 grote vrachtboot.
Na het eindsignaal en het opruimen kon het tellen en wegen beginnen.
Op kop had Theo Breedijk het wel aardig gedaan met 12 vissen en 8,8kg. Al snel bleek echter dat Wim van Tol een superdag had gehad. Met 31 vissen en 21kg was hij veruit de visser met het beste resultaat. Ook Joop de Beer, Piet Meijer en Cor van de Wijgaart hadden wel aardig gevangen.
De uitslag was snel bekend en toen kon overgegaan worden tot de prijsuitreiking. Voor de koppels 1, 4, 7 en 10 in de eindstand was er een prijsje. Wim van Tol en Hein van der Laan werden met grote voorsprong eerste. Op de tweede plaats eindigden Theo Breedijk en Cees Duits en Cor van de Wijgaart werd derde. In totaal waren er 119 vissen en 57,7kg gevangen. De 8 vissers van de AHB hadden het met 78 vissen en 35,5kg duidelijk beter gedaan dan de 11 vissers van Het Snoekje, die samen 41 vissen en 22,2kg hadden binnengehaald. Voor de volledige uitslag verwijs ik jullie naar het overzicht. Al met al was het een geslaagde visdag.