Hans Stuifbergen vangt prachtige zeelt tijdens de 5e wedstrijd 55+ competitie

terug naar overzicht

Woensdag, 4 juli 2018

De Delft in Assendelft was het viswater van deze wedstrijd. Ik weet niet of er ook een Assendelft in Delft bestaat, maar dat zou in ieder geval een stuk verder rijden zijn als we daar moesten vissen. Deze keer was ik eerder op de plek aangekomen dan Cees en tot mijn schrik zaten er al 2 mensen (het bleken ook nog leden van het Snoekje te zijn) te vissen op de stek het dichtst bij de voetgangersbrug

Dit tot grote teleurstelling van Jan Beers, die Roel Meijer had beloofd daar te mogen zitten omdat het er lekker vlak is.
Roel deed dit jaar voor de eerste keer mee en bleek veel last te hebben van wat lichamelijke problemen. Hij vertelde dat zijn enkel was vastgezet. Door het rare lopen wat hij een tijd had gedaan, was zijn knie ook niet meer wat het zou moeten zijn, dus hup een kunstknie erin.
Nu dit allemaal een beetje op orde begint te komen blijkt hij ook veel last te hebben van zijn pols, wat het vissen met veel wind van overdwars erg moeilijk maakt. Het was voor hem een reden om wat eerder te stoppen en ik kan me dat voorstellen: Het laatste uur stond er flink wat wind en ik begon mijn armen ook te voelen.
Ondanks al zijn problemen en het eerder stoppen heeft Roel goed gepresteerd met een 9e plaats. Talent verloochend zich niet.

De vissen waren niet erg bijtlustig en je moest een hoop moeite doen om er één aan de vinnen te komen. Na de eerste 2 uur leek het helemaal over, reden voor mij om mijn eigen tip van de vorige keer op te volgen en de dobber een 10-15 centimeter omhoog te schuiven, waardoor ik flink op de bodem kwam te vissen. Ik vis over het algemeen met een ongeveer staande haak op of vlak boven de bodem.
Dit schuiven leverde al met al 3 mooie brasems op, wat uiteindelijk goed bleek te zijn voor een 1e plaats. Geheimen? Nee hoor. Gewoon wat kant-en-klaarvoer bij Van Someren vandaan en wat voermaaitjes er doorheen en een klein beetje geknipte mestpiertjes uit de eigen compostbak.
Ik heb ook nog even met een mestpiertje gevist, maar dat leverde niets op.

Wat me wel opviel is dat zowel bij het begin van de wedstrijd als bij het bijvoeren flinke voerballen worden gebruikt. Ik hoorde tenminste flinke plonsen hier en daar. Ik denk dat dat niet zo verstandig is op water wat ongeveer 80 cm diep is. Gewoon licht voeren met kleine voerballen en tussendoor helemaal geen grote. Of je moet denken dat die vissen wel blijven zitten bij die grote plonsen (geluid: kadoenk, als ware het een tegel). Dan gewoon doorgaan.

Adri Nielen blijkt het vissen ook steeds beter in de vingers te krijgen en dat leidde deze keer tot een 5e plaats.

De topper deze dag was Hans Stuifbergen. Hij behaalde de 7e plaats, met een ongekend prachtige zeelt. Iedereen was jaloers op hem. Dat hij opa is geworden heeft hem goed gedaan.
Dient nog vermeld te worden dat Jan Beers een kleine karper wist te verschalken. Een 2e plaats was zijn deel.

Al met al een prachtige visdag en ook deze keer weer met veel zon.
Voor de visser op stek 8 hadden wij een zak voer beschikbaar gesteld. Herman Stam was de gelukkige.